Thin White Duke

Thin White Duke is een David Bowie tributeband. Ik speel in deze formatie leadgitaar sinds 2022. Via de agenda of via www.thinwhiteduketribute.nl kunt u zien waar en wanneer we optreden. Toen ik gevraagd werd, was ik nog geen echte David Bowie fan. Maar toen ik de nummers instudeerde voor de auditie, begon ik vooral de veelzijdigheid van zijn repertoire te waarderen. Funk, jazz, blues, rock, experimentele pop, ballads; niets was voor hem te gek. Dat maakt het ook zo leuk om in deze band te spelen. In het najaar van 2022 hebben we met een deel van de band een vijftal nummers opgenomen. Onder de naam 'acoustic sessions' zijn die op youtube te vinden. Een voorproefje is hiernaast te vinden.  

Lady from Chengdu

Dit nummer vertelt over de keer dat een onbekende Chinese dame mij via Whatsapp benaderde. Ze probeerde me op te lichten, maar in plaats van een bericht sturen met een obscure link, nam ze eerst weken de tijd om een band op te bouwen. Achteraf vond ik dit verhaal zo bizar dat ik er dit nummer over heb gemaakt. Qua sounds en mix is nog niet alles naar mijn wens, maar ik had een afspraak met mezelf gemaakt om niet langer dan een maand aan het nummer te werken. Dat hield me gemotiveerd en zorgde dat ik efficiënt te werk ging.

 

Met dank aan Shelby Paays voor de mooie zang en Nicole Bouw voor de verbluffende tekening!

Downside 24 - Mad Flex

De opnames hiervan waren medio september 2021 in de Bandstart Studio in Naarden. Ik en een aantal andere sessiemuzikanten werden gevraagd om die dag ter plekke een nummer op te nemen met de Engelse rapper Downside 24. De band bestond uit drie gitaristen (waaronder ikzelf) en we kwamen volkomen onvoorbereid aan. We lieten ons verrassen door welk nummer we die dag zouden coveren.

 

Hoewel ik nauwelijks rapmuziek luister en het nog minder vaak speel op gitaar, vond ik dit een leuke en geslaagde uitdaging. Ik heb een deel van de gitaarpartijen bedacht en zelf speelde ik gitaar met de E-bow. Dat is een klein magnetisch apparaat waardoor de snaren gaan 'zingen'. 

Depeching

Deze track heb ik gemaakt in december 2020 in opdracht van iemand die video's maakte. Ze wilde graag achtergrondmuziek in de stijl van Depeche Mode hebben. Het leek me eerst een uitdaging, omdat ik die band niet zo gauw associeer met achtergrondmuziek. Ik ben echter blij met het resultaat, vooral met de sounds en de mix.

 

Om de track gevarieerd te houden, heb ik een funky tussenstukje met twee gitaren opgenomen. Eén partij bestaat uit een slaggitaar die ik heb gelooped en de andere gitaar bestaat uit een enkele noot die een paar accenten geeft. De stijl van dat stukje doet me denken aan Chic en Daft Punk.

Nieuwe projecten

Ik sta altijd open voor nieuwe projecten. Daarbij ben ik niet bang om buiten mijn comfortzone te treden. Benader mij dus gerust als u bijvoorbeeld:
- Een jingle of achtergrondmuziek nodig heeft voor uw bedrijf.
- Van een bepaald nummer bladmuziek nodig heeft.
- Een arrangement wilt voor uw band- of koorproject.
- Iets anders van mij verlangt op muzikaal gebied.