Wie ben ik?

Wat leuk dat u mijn website bezoekt! Mijn naam is Michael Phoenix. Het 'Phoenix'-gedeelte is te danken aan mijn rode PRS-gitaar met de vogeltjes op de hals. Sinds mijn zestiende begon ik met het leren spelen van dit instrument en tot de dag van vandaag blijft het voor mij één van de leukste dingen om te doen!

 

Toen ik klaar was met de middelbare school wilde ik graag naar het conservatorium van Rotterdam (Codarts) om me meer te verdiepen in muziek. Daar heb ik me niet alleen qua gitaarspel ontwikkeld, maar ook op het gebied van zang, piano, arrangeren en componeren. Qua werk heb ik gitaarles gegeven in Zoetermeer en Lansingerland. Bovendien heb ik in verschillende bands gezeten, waaronder Who's Your Momma (een Anouk tributeband). Tegenwoordig speel ik bij Thin White Duke, een David Bowie tributeband. Meer informatie daarover vindt u op www.thinwhiteduketribute.nl.

 

Naast het maken van muziek, vind ik het heel leuk om nieuwe muziek te ontdekken, erover te praten en uit te wisselen met anderen. Dat doe ik via mijn openbare instagrampagina. Elke zaterdag deel ik een nieuwe 'luistertip van de week'. Dat kan variëren van pop tot jazz en van rock tot orkestrale muziek. Iedereen kan ook gelijk zijn eigen luistertip met mij delen. Een overzicht van alle luistertips tot nu toe vindt u hieronder in een spotifylijst.